2011. szeptember 27., kedd

Gyékapitány menni Pádis

Úgy döntöttünk, hogy szponzorálni fogjuk azokat a nőket-férfiakat, akik sokat tesznek az extrémsportok népszerűsítéséért. Választásunk elsőként férfira, méghozzá a legismertebb budapesti kerékpáros futárszolgálat egyik oszlopos tagjára, a diszpécserek koronázatlan királyára, Gyulafi Lászlóra, ismertebb nevén Gyé kapitányra esett. Gyét, ahogyan mindenki szólítja, egy erdélyi kalandtúra alkalmával volt alkalmam megismerni, ahol az ő vezetésével huszadmagammal együtt erőltetett menetben keltem át hegyeken-völgyeken, vadkempingeztem egy hágó aljában, aztán egy medvéktől hemzsegő patakvölgyben, hogy két nappal később több tíz km-rel a hátunk mögött végül felérjünk a Pádis-fennsíkra, ahol olyan felejthetetlen helyszíneken járhattunk, mint a Szamosbazár, az Eszkimó jégbarlang, a Csodavár barlang vagy a Ponor-kitörés, hogy csak az ismertebbeket említsem. A hegyekben eltöltött egy hét kitörölhetetlen emléket hagyott emlékezetemben. Épp ezen emlékeket idéztem fel magamban, mikor megcsörrent a telefon. Gyé volt az, aki azzal kezdte, hogy alig pár nap, és 27-én egy hétre Pádisra megy. Bringával! Egyedül! Hogy érthetőbbé váljon, miért  van hangsúlyt az egyedülön, álljon itt inkább az ő leírása: éjjel nem tanácsos kimenni a pásztorkutyák miatt; vadlovak rohangálnak szabadon; farkas, medve, vipera van, de nem vészes - 10 év alatt egyszer láttam medvét, igaz akkor rögtön négyet!"

Pádis még a gyalogos túrázónak is kihívást jelent. Hát még, ha valaki kerékpárral akarja bevenni a fennsíkot! "Az első nap bemelegítés lesz: Bratkából kb. 100km-t fogok bringázni a szállásig 2 hegyen át. A táj szépségéhez mellékhatásként jár egy 800m magas hegy, amire 5km út vezet. Nem kell érteni a deduktív módon axiómarendszerbe épített geometrikus háromszögeléshez ahhoz, hogy ezen út meredekségét megértsük: szopás lesz a köbön. Ha rámsötétedne, az unaloműzésről a sötétben kószáló bivalyok és pásztorkutyák gondoskodnak majd..."
Gyé kapitány a tervek szerint 6 napot fog eltölteni a hegyek közt, s eközben minden kalandját megörökíti majd a magával vitt GoPro HD kamera segítségével. Lesz itt sisakra szerelt bringás videó, állványra szerelt panorámaképek, barlangi felvételek, és a végén az összegyűjtött képanyagból egy mozifilm is készül. Na de ne szaladjunk ennyire előre még! Jó utat, szép fényeket, Gyé!

Ízelítőül álljon itt egy 2009-es túravideó Gyével és Barnával...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...