2011. augusztus 28., vasárnap

Éles bevetés

Hajóvonták találkozása tilos...
A hétvégén két ízben is lehetőségünk nyílt tesztelni szerzeményünket. Miután pót-akksit ill. egy vízálló tok-feneket kapott kicsiként, máris célba vehettük a strandot, tesztünk első színhelyét. Még egy utolsó ellenőrzés, mindenhol jól illeszkedik-e a szigetelés a műanyag házra, retesz ellenőriz, és merülés. A medence 2m-es vízmélysége némileg behatárolta a mélység-tesztek kivitelezését, de elhisszük a gyártónak, hogy bírja a 60m-t. A 25m-es hossz kamerát kézben tartva való leúszása is inkább csak teszterünkön fogott ki, semmint a kamerán. Miután meggyőződtünk róla, hogy nem eresztett el a retesz, a hangsúlyt a képminőség megfigyelésére fordítottuk, és a rajtkőről lelkesen ugrándozó csemeték mozgását igyekeztünk követni: hol a víz felett, hol az alatt. Szerintünk meggyőző az eredmény.

Szokatlan perspektíva
A hétvége másik tesztjének helyszíne a Budapest Bajnokság ezévi első bringás időfutam-bajnoksága volt, melynek útvonala Esztergomból Pilismarótón át Dobogókő alá, a Két-bükkfa-nyeregbe vezetett. Az ember és gép mozgásának megfigyelése végett GoPro-nkat közvetlen a nyeregcsőbilincs főle, a nyeregcsőre rögzítettük. (A bilincs nem éppen 31,8-as csőre illeszkedő darab, de ettől függetlenül stabilan rögzíthető volt vele!) Némi aggodalomra adott okot, hogy a szerpentines felfelén a hatékony lábmunkát akadályozni fogja barátunk, de úgy gondoltuk, ez legyen a legkisebb gond. A súly, és alapvetően a méret csökkentése végett a pótakksi otthon maradt, de az üzemidő elméletileg éppen elég kellett, hogy legyen a 26 km-es táv megtételére. Rajt előtt 5 perccel gép bekapcs, felkészülés, rajt, és go, máris nagytányéron kiállva tekerés. Már bő harmincas tempó, a kamera mégis sziklaszilárdan a helyén, csak a légzésre kellett figyelni. Marót után a hegyek felé fordulva persze jött a feketeleves. Már ami a testi-lelki szenvedést illeti! Enyhe felfele, közepes felfele, aztán az utolsó 3km-en az alattomos felfele. A célbe beérkezvén még mindig pirosan villogott a felvételt jelző fényforrás, nagy volt az öröm, hogy mind az egyórányi anyag megvan emlékbe. Hazafelé jövet, gondoltuk, átvágunk a Pilisen, s egy szebb szakasznál megálltunk, hogy újra elindítsuk a kamerát, de a kijelző sajnos a rosszat sejtető "bat" felirat kíséretében villogott, majd egy idő után magától kikapcsolt. Kimerült az akksi; sebaj, hisz a lényeg megvan - gondoltuk. Hazaérve a gépre töltve a 3Gb-os cumót, meglepődve tapasztaltuk, hogy a felvétel mindössze 45 perc hosszúságú. Ennyire jól jöttünk volna felfelé? Ugyan már! A felvétel már Marót után nem sokkal megállt, onnét a piros fény villogása már azt a hamis látszatot keltette, hogy minden rendben, tekerj csak, és én mindent felveszek... Tanulság(1): ha előző nap már használtuk a gépet, de talán még akkor is, ha nem, mindenképp töltsünk rá este az akksira! Tanulság(2): a súlyon ne spóróljunk, sőt, a méreten sem, inkább vigyük a pótakksit is - persze gondosan, előre feltöltve azt is! De hogy öröm is legyen az ürömben, legalább dobogós lett a helyezésünk...

3 megjegyzés:

  1. Update: Kérem szépen, mégis megvan a versenyen készített videó teljes anyaga, csak vmiért, feltételezhetően adatvédelmi okból, a gép 3,6Gb-nál egy új fájlt kezdett... Juhéééj!

    VálaszTörlés
  2. Inkább azért készített 3.6 Gb-nál új fájlt, mert talán az SD kártya FAT 32-es fájlrendszerrel lett leformattálva, így nem támogat 4 Gb-nál nagyobb fájlokat.

    Meg lehetne próbálni NTFS-re formattálni és úgy készíteni a felvétel.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...